Adománygyűjtés Felvidéken

György András, somorjai református lelkész tájékoztatása alapján, Felvidéken is gyűjtés indult a Kárpátalján élő nehéz helyzetbe került családok megsegítésére. Az adománygyűjtéshez csatlakozva Családlánc felvidéki szervezetei is kérik a felvidéki magyarság segítségét.
Kárpátalján a háború miatt sokan menekülnek, a nyugdíjasok, a nagycsaládosok és mindenki élethelyzete folyamatosan romlik, sokan élnek mélyszegénységben, pénzük szinte értéktelen, az alapélelmiszerek lassan elfogynak, az árak megháromszorozódtak.

Ezért a Somorjai Református Egyházközség 2015. március 1-étől adománygyűjtést szervez a kárpátaljai rászorulók megsegítésére. A lelkészi hivatalba PÉNZADOMÁNYOK mellett kérnek és várnak: ALAP és TARTÓS ÉLELMISZEREKET, GYERMEKTÁPSZEREKET, TISZTÍTÓ- és TISZTÁLKODÓSZEREKET.
A tartós- és alapélelmiszerek gyűjtését a pozsonyi egyházmegye 5 lelkészi hivatala kezdte el: Somorja, Apácaszakállas, Jóka, Tany és Csicsó. Ide minden jó szándékú ember felekezeti hovatartozás nélkül beviheti az adományát.
Javaslat a segítségnyújtásra: ha vásárolnak, állítsanak össze egy család számára 2 heti élelmet, vagy ha az Önök családja számára 50 euro értékben terveznek nagybevásárlást, akkor 5 euróért vegyenek élelmiszercsomagot a rászoruló családoknak is.
Ha pénzadományokat szeretnének felajánlani azt minden református lelkészi hivatalban megtehetik, onnan történik majd a továbbutalás a Református Diakóniai Központba, amely szervezet a gyűjtés megszervezésével lett megbízva. A beérkezett adományokat folyamatosan fogják eljuttatni Kárpátaljára.

A felhívás szerint György András református lelkész az adományok bejuttatásáról is gondoskodik, miközben nagyon nehezen engednek be segélyszállítmányt Ukrajnába.

Az első szállítmányt 2015. március 8-án indítják útnak. A gyűjtés és a szállítás ezt követően folyamatos lesz, amíg a krízis fennáll.
Érdeklődni lehet: SOMORJAI REFORMÁTUS LELKÉSZI HIVATAL, Temetősor 16, 93101 Somorja, tel: +421 907 444314.
További információt találhatnak az alábbi linken:
http://www.felvidek.ma/kitekinto/karpat-medence/52149-karpatalja-nincs-egyedul

Kérünk benneteket, ezt a levelet küldjétek tovább ismerőseiteknek, barátaitoknak, munkatársaitoknak, hogy minél szélesebb körben tudjanak az adakozás lehetőségéről.