Beszámoló a FEMIT 2009-es évi tevékenységeiről

Év elején folytattuk az előző évben megkezdett gyűjtést a dunaszerdahelyi kisfiú javára. A gyűjtés eredményes lett, így áprilisban sikerült őt kijuttatni Kijevbe őssejt beültetésre.

Több vállalkozót, magánszemélyt, valamint a Crissimi alapítványt kerestük meg. Több újságban megjelent a hirdetésünk, mint például a Kálvinista Szemlében az Új Szó-ban. Jelentős támogatást kaptunk a VÚC Trnava részéről, valamint Dunaszerdahely leendő polgármesterétől és a dunaszerdahelyi Parkolási társaságtól. Az utaztatást és a kórházi elhelyezést társulásunk szervezte meg. A kisfiú gyógykezeléséről a Vasárnap című hetilap tudósított.

A tavasz második felében lehetőség nyílt egy nagyon előnyösnek tűnő ingatlan megvásárlására Nádszegen(Trstice). Ez az ingatlan 12 áras telekből és két jó állapotban lévő házból áll. Itt terveink szerint beteg gyerekek részére kialakított meseterápiás központot szeretnénk létrehozni. Az előszerződés megkötése után egy családot helyeztünk el az ingatlan egyik épületében azzal, hogy rendezik a területet, és gondoskodnak az állapot megőrzéséről, addig amíg nem találjuk meg a megfelelő forrást a ház felújításához.

Az előszerződés feltétele a vételár egy részének megfizetése volt, amit a befolyt 2 %-os adóból tudtunk teljesíteni. További összeg kifizetése forráshiány miatt akadozik.

2009 nyarán a dunaszerdahelyi ház másik részletét is sikerült kifizetni, ami a ház nagyobbik felének eladásából történt meg. Kérvényt nyújtottunk be Dunaszerdahely Önkormányzatához, hogy az épület alatt lévő telket is szeretnénk megvásárolni 2010-ben.

2009-ben felújításra került sor a dunaszerdahelyi iroda egy részében:fűtés beszerelése, ablakcsere, rácsok felhelyezése, felső szigetelés felújítása.
Még hátravan a tető és a külső szigetelés, valamint a külső burkolat felújítása. Ezt pályázati forrásból szeretnénk megvalósítani.
Az iroda használatához bútorokat a WISIMPEX s.r.o cégtől kaptunk, valamint magánszemély bútora is található az irodában. Az iroda működésének fenntartása érdekében, több céggel kötöttünk bérleti szerződést, ami után bérleti díjat fizetnek. Ebből tudjuk a rezsiköltséget finanszírozni.

2009-es évben folyamatosan megszerveztük a kábítószeres előadásokat iskolák ill. kultúrotthonok részere, melyek nagy sikerrel zárultak. Főleg Szlovákia közép és keleti régióiba látogattunk el. Ezt a tevékenységet továbbra is folytatjuk.

2009 –es Támogatások

  • VÚC Trnava
  • COOP Jednota
  • Dunajskostredské parkovacie družstvo
  • egyéb magánszemélyek
  • 2%-os adóból befolyt összegek