Családi nap Nádszegen, a Vadászlakban 2015. május 23-án

Társulásunk családi napot szervezett azon felvidéki fiatalok és szüleik részére, akik jelentkeztek a nyári fonyódligeti Erzsébet táborba a Kárpátmedencei Családlánc keretén belül.
A rendezvény célja az volt, hogy megismerkedjenek a gyermekek és a szülők a táborban résztvevő vezetőkkel.
Esős reggelre ébredtünk a családi nap betervezett napján. Három napos esőzés után a kedvünket mégsem szegte, hogy már megint esett.

A résztvevők kissé megkésve, de azért megérkeztek. 10 órakor egy rövid megnyitóval kezdődött a családi nap programja A résztvevők rövid üdvözlése után bemutattuk a gyermekeket, valamint az őket kisérő vezetőket.
Ezután a szülők egy beszélgetésen vettek részt, ahol hasznos információkat kaptak a tábori rendről valamint a gyermekek felkészítéséről. A beszélgetést Rácz Jolán és Győri Margit vezette.
Eközben a többi résztvevővel és a gyermekekkel a helyi cserkészcsapat foglalkozott Czakó Veronika és Marika vezetésével. Ismerkedési játékokat, népi játékokat játszottak.
Két apuka Hegyi Vince és Sáhó Gusztáv pedig ezalatt elkészítette a finom gulyást ebédre.
Ebéd után kézmüves foglalkozásokkal szórakoztak a gyeremekek és felnőttek egyaránt.
A korongozást Puss Kornélia művésznő, a többféle fonást valamint a színes papírból készült díszeket Győri Jázmin mutatta meg a részvevőknek.
Mivel az időjárás nem engedte meg, hogy a szabadban folytassuk a sportjátékokat, ezért ezt is a nagyteremben a meleg kandalló mellett valósítottuk meg.
A sport foglalkozásokat Németh Imre és barátnője Nagy Dóra vezették. Volt ott célbadobás, pinponglabda vízbe való bepöckölése, lufi levegőben tartása és további humoros játékok.
A kifáradt résztvevőknek jólesett a vacsora.
A napot cserkésztábortűzzel zártuk, érdekes játékokkal és népdalokkal megtüzdelve. A szeretetkör után a résztvevők vidáman elbúcsúztak egymástól, annak reményében, hogy a fonyódligeti táborban talákoznak ismét.
A társulás tagjainak Rabay Erzsébetnek Pécsi Tibornak, Rabai Ilikének és Szegedi Ildikónak hálás köszönet a segítségért.
Képgaláriánkban is látható a jókedv és a jó hangulat.