A FEMIT felhívása iskolákhoz

Tisztelt Igazgató úr!
Tisztelt Igazgató asszony!

A FEMIT (Felvidéki Magyar Ifjúsági Társulás) egy önkéntes és politikamentes szervezet, mely nyitott a felvidéki magyar fiatalok számára származási, faji, vagy vallási megkülönböztetés nélkül. Célunk a magyar nép kultúrájának és történelmi hagyományainak ápolása, a magyar öntudat fejlesztése, a határon túli és anyaországi magyarok kapcsolatainak és nemzeti identitásának erősítése, a természet védelme és ápolása, az ifjúság testi, lelki és szellemi segítése.

Feladatunk a fiatalok és szüleik egészséges életmódra való nevelése, különböző programok rendezvények keretén belül. Azoknak a fiataloknak, gyerekeknek, akik súlyos betegségben szenvednek, a család felkérésére gyűjtéseket szervezünk megsegítésükre, ezáltal lehetőséget biztosítunk számukra külföldi és egyéb fontos gyógykezelésekre.

További fontos feladata társulásunknak a szenvedélybetegek segítése, illetve drogmegelőző előadások, filmvetítések, beszélgetések szervezése oktatási intézmények , ifjúsági szervezetek valamint faluközösségek részére.

Szervezetünk ifjúságnevelő munkájában nemcsak az iskolás korosztály, de a már dolgozó vagy munkanélküli valamint a hátrányos helyzetű fiatalok is megtalálhatják a helyüket. Fontos számunkra, hogy olyan tulajdonságokat sajátítsanak el, mint az őszinteség, becsületesség, megbízhatóság, udvariasság, segítőkészség és megbocsájtás.

Jelenleg többfajta előadást szervezünk elsősorban diákok részére, de a tanárokat és a szülőket is bekapcsoljuk ezeknek az előadásoknak a programjaiba.

Az iskola részére szeretnénk felajánlani a következőket:

A kábítószerellenes előadás – „Karesz végakarata“ címmel. Az apa személyesen járja Felvidék magyarlakta iskoláit, kultúrközpontjait ahol beszélgetéseket folytat a diákokkal és a megjelenő felnőttekkel is. Fia kábítószer túladagolás következtében veszítette el életét, az apa filmet készített fia életéről és tragédiájáról.

Anorexia és bulímia Tini akták“ címmel filmvetítéssel egybekötött előadást tartunk ebben a fontos témában is.

További fontos probléma az iskolai erőszak illetve családon belüli erőszak.

Előadásainkat szakemberek segítségével közvetítjuk a diákok és tanáraik valamint a szülők részére. Egy csoport diákkal /max. 30 fo/ több beszélgetést ill. foglalkozást végzünk, aminek remélhetőleg hatása van a fiatalok viselkedésére. Szulőértekezletek, ill tanárok részére is tudunk beszélgetéseket biztosítani. Ha szükséges esetenként családterápiás foglalkozást a családok részére.

Mivel szervezetünk anyagi forrásai nem engedik meg, hogy az előadásokat ingyen végezzük, ezért az iskoláktól előadásonként minimális utikoltség hozzájárulást kérünk az előadók részere.

Amennyiben iskolájukat érdekli programjaink bármelyike kérem a megadott telefonszámon jelezzenek és tudunk időpontot egyeztetni.

Érdeklődni a következő telefonszámon 031-550-12-11, mobilszámokon: 0905 430 476 vagy 0915 727 613 lehet.

Munkájukhoz kívánunk jó egészséget kitartást és sok sikert!

Tisztelettel: Győri Margit a társulás elnöke

CsatolmányMéret
Kérdőív iskolák részére (pdf formátum)35.63 KB
Kérdőív iskolák részére (doc formátum)15.5 KB