Egyszülős fesztiválra hív a FEMIT

Legszebb dolog a világon gyermeket nevelni, de a gyermeknevelés az egyik legnagyobb feladat is egyben a szülők részéröl, különösen akkor, ha az egyik szülő ebben nem is vesz részt. Minden szülő, aki elveszítette párját, vagy csak úgy hozta a sorsa, sokkal nagyobb kihívás elé van állítva.

„Jómagam is egyedül neveltem gyermekemet, tehát nem ismeretlen előttem a helyzet.”
Létrehoztunk egy társulást, a FEMIT-et (Felvidéki Magyar Ifjúságért Társulás) amely 17 éve próbál eljutni a családokhoz, az oktatási intézményekhez, a fiatalokhoz a megszervezett rendezvényeken keresztül. Sajnos sok a megoldatlan probléma, a fiatalok, a családok és a társadalom részéről. Igyekszünk felhívni a figyelmet a család fontosságára, az egészséges életmódra, és a szenvedélybetegségekre is, amelyek egyre súlyosabban érintik a családokat és a fiatalokat.
Most az egyszülős családok segítésével szeretnénk kibővíteni tevékenységünket.
Ennek érdekében 2023. május 27-én „Egyszülős fesztivált” szervezünk az olyan családok részére, amelyek úgy érzik, szeretnének bekapcsolódni egy jó közösségbe, ahol segítséget kaphatnak az éppen felmerülő kérdések megoldásához.
A fesztivál célja: megtalálni a családokat és felmérni szükségleteiket, hogy a továbbiakban társulásunk szakembereink bevonásával tudjon segíteni.
Mire gondoltunk?

  • Kapcsolatépítés
  • Jogi és adminisztratív jellegű segítségnyújtás
  • Szabadidős programok
  • Kirándulások szervezése
  • Valamint segíteni a mindennapi problémák megoldásában.

A fesztivál helyszíne: a dunaszerdahelyi Szabó Gyula Alapiskola
Időpontja: 2023. május 27., 10:00 óra
Előzetes bejelentkezés: Győri Margitnál, a gyorigita@gmail.com címen, vagy Farkas Gabriellánál a 0903 758 905 telefonszámon.
Jelentkezési határidő: 2023. május 20.
Várjuk a családok jelentkezését!
FEMIT