Ilyen volt a családi futás és mókavár 2019-ben


A Felvidéki Magyar Ifjúságért Társulás (FEMIT) Nagyszegpusztán május 25-én szervezte meg a hagyományos családi napját. A megszokott programok mellett idén egy teljesen új, de nagy sikert aratott programelemmel, a család minden korcsoportja számára megrendezett mezei futóversennyel színesítették a rendezvényt.

Győri Margit, a FEMIT elnöke az egész napos rendezvény megnyitóján elmondta, hogy a sport, a kézművesség, a felnőtteknek szóló előadások és a kulturális programok mind fontosak a közösség, a család épüléséhez. Emellett a civil szervezet önkéntes tagsága minden évben olyan táborok megszervezését tűzi célul maga elé, ami nem csak az idő eltöltéséről, hanem a fiatalok értékekkel való megismertetéséről is szólnak.
A mezei futóverseny megszervezését a győri Varga Tibor és Tóth Miklós segítette, akik a Fuss el! néven a közösségi média oldalon szervezték meg futócsoportjukat. Négy kategóriában jelöltek ki távokat, míg az 5 év alattiak 50, a 10 évesig 100, a 10 év felettiek 500, a felnőttek pedig 1000 méteren mérették meg magukat. A sikerélmény, a jó csapat, a mozgás öröme, a szülőkkel, nagyszülőkkel közösen eltöltött idő sok mosolyt csalt az arcokra. A befutó résztvevők teljesítményét éremmel, a helyezetteket oklevéllel is jutalmazták.
Hideghéthy Andrea
Nézzék meg a programon készült fotókat is Képgalériánkban.