Szülői értekezletek, előadások szülők részére

Szülőknek szóló foglalkozásink jellemzője, hogy a téma rugalmas, az alábbi problémákról való ismeretközlés, róluk való beszélgetés, konkrét esetek megvitatása a cél. (természetesen nyitottak vagyunk egyéni problémafelvetésre az intézmények vagy a szülők részéről is)

Főbb témakörök:

- Iskolakezdés
Az iskolára való fizikai, szociális és pszichikai érettség jeleiről beszélünk. Az iskolakezdést esetlegesen megnehezítő körülmények időben való felismerése és megelőzése létfontosságú lehet.

- Pszichoszomatikus megbetegedések
A gyakori lámpaláz, a mindennapos szorongás vagy a rendszeres kudarcélmény olyan körülmények, melyek okozhatnak valós megbetegedéseket. Különböző testi tünetekkel küzdő gyermek (pl. hasfájás, fejfájás, hányinger stb.) esetében fontos, hogy felmerüljön környezetében a gondolat, hogy lelki eredete is lehet a problémának.

- Beilleszkedési, tanulási nehézségek
A magatartással (pl. fegyelmezetlenség, figyelmi terjedelem rövidsége, ingerlékenység, ellenséges attitűd stb.) és a tanulással kapcsolatos problémák (pl. dyslexia, dysgraphia, discalculia) gyökere nagyon gyakran pszichológiai eredetű.